Sweater weather

Kanske är det väl så att tiden går så snabbt för att jag har rätt så roligt.
Helt plötsligt slirar jag omkring bland förmultnande löv med en alldeles för lång halsduk virad runt halsen (att jag inte har snubblat på den ännu kan nästan liknas vid ett mirakel). Borta är ankelstrumpor och svettig kånkenrygg, och vi välkomnar istället stelfrusna fingrar och frekventa toalettbesök till följd av de många liter te vi slurpar. 
 
I fredags avslutade vi ett fem veckors långt helvete. Rapporter om yttre kontexter, målgruppsanalyser och gestaltningslagar har skrivits, och fulfingret har flitigt pekats mot krånglig litteratur och icke samarbetsvilliga ordbehandlingsprogram. Stolta men mosskallade gick vi segrande ut ur "Introduktion till informationsdesign", och nu har vi påbörjat den tredje högskolekursen - en textinriktad kurs som handlar om stilar och genrer. Superskojigt, men prestationsångesten ligger liksom och lurar i bakgrunden hela tiden.
 
I skrivande stund har jag invarderat illustratörernas klassrum (inspirerande och gulligosiga kompisar bor typ här, så då hänger jag också här fastän jag kanske inte riktigt ska egentligen *busig* *rebell*). Jag har faktiskt lyckats vara en aning produktiv, så snart ska jag traska hem till min förkylda(/döende, enligt honom) pojkvän och kramas och kanske koka lite soppa. 
 
Igår fick vi en skrivövning där vi skulle skriva om hösten på lika olika sätt: en version som skulle vara rent informativ, och en skulle vara expressiv. Min expressiva lilla text utvecklades till någonting diktliknande, så den får väl runda av dagens skriverier. Tjolahopphejdå!

Löven knastrar under våra kängbeklädda fötter.
Solen skiner ned på oss mellan grenarna som blir allt naknare för varje dag som går,
och din vante snuddar hastigt vid min.
Klockan är bara fyra, men mörkret börjar redan långsamt smyga sig tätt, tätt inpå.
Och tätt, tätt inpå är din vita andedräkt när du öppnar din mun, gång på gång – som för att få orden att hitta fram till spetsen av tungan.
Men det förblir tyst,

så när som på två hjärtan som pulserar i otakt. 

Allmänt babbel | | Kommentera |
Upp